12 Aralık 2014 Cuma

GOOGLE ADWORDS

GOOGLE ADWORDS NEDİR?

      Google Adwors, sitenizin reklamını yapmanız için kullanılır. Örneğin bir ayakkabı satıcısısınız ve sitenizin reklama ihtiyacı olduğunu düşünüyorsunuz. yapmanız gereken Google Adwors  sayfasına girmek ve üye olmak. Sonrasında Google'da yappılan aramaların istatistiklerini görebiliyorsunuz. Bu istatistikleri göz önünde bulundurarak kendinize bir anahtar kelime belirliyorsunuz. 

      Belirlediğiniz anahtar kelime Google aramalarında her tıklandığında sizin siteniz üst sıralarda yer alıyor ve müşterilerinizin size daha kolay ulaşmaları sağlanıyor. Tabi ki bu işlem için Adwords'e bir ücret ödüyorsunuz.


                                                   KEYWORD PLANNER NEDİR?

    Keyword planner yani anahtar kelime planlayıcı, Google'da yapılan aramaların istatistiğini tutan ve bunu paylaşan bir hizmettir. Adwords'e bir üyelik açarak, sitenizde veya bloğunuzda yayınlamak istediğiniz şeyler için en uygun anahtar kelimeye ulaşabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir

   Resimli olarak anlatımına bakarsanız, anahar kelime aramasının nasıl yapılacağını görebilirsiniz.

Ne yapmak istersiniz bölümünden, Yeni anahtar kelime ve reklam grubu fikirleri arayın bölümünü tıklıyoruz.


      Karşımıza gelen aşağıdaki gibi olan bölümden, arama ekranına istediğiniz kelimeyi yazın ve en allta bulunan fikir al butonuna tıklayın.

    Ekrana aşağıdaki gibi kelimelerin veya kelime öbeklerinin aylık aranma sayıları gelecek. Bu bilgilere göz atarak istediğiniz anahtar kelimeleri bulmanız mümkün. Önerilen teklif olarak verilen miktarın, reklam vermeyecekseniz sizinle bi alakası yok. Reklam veecek olan kişiler için bir bölümdür.



ADSENSE VE ADWORDS ARASINDAKİ FARK?

 Her ikisi de Google'nin reklam bölümleridir. Kısaca özetlersek;
  • Adwords reklam vermek isteyenler içindir. Sitesinin reklamını yapmak isteyenler Adwords ile çalışır
  • Adsense ise reklam alan site sahipleri içindir. Web sitenizde veya bloğunuzda reklam yayınlama isteyenler Adsense'ye başvurur.












11 Aralık 2014 Perşembe

APPLE IPHONE 6


İPHONE 6 İNCELEME

   
     
     Apple firmasının piyasaya çıkardığı Iphone serisinin son sürümü olan iphone 6s ve ıphone 6 plus hakkında detaylı inceleme ve özellikleri hakkında detaylı ve anlaşılır açıklama.



Tasarım
  • 5s'te 7.6 mm olan kalınlık, iphone 6'da 6.9 mm'ye düşürülmüş.
  • 5s 112 gr olmasına rağmen iphone 6 129 gr. Yani incelmesi ağırlığının da düşmesine sebep olmamış. 
  • Ekran boyutu 4.7 inç'e yükseltilmiş. ağırlığının da bu yüzden düşmediğini söyleyebiliriz.
  • Metal gövde  bu modelde de korunmuş.
  • 5s'te olmayan parmak izi özelliği eklenmiş. birden fazla parmak izi ekleyebilirsiniz. Bu parmak izlerini tuş kilidi ve online işlemler için kullanabiliriz. Bu sensörü kullanmak istemeyen kapatabilir.
Ekran
  • 4.7 inç Retina HD ekran özelliklerine sahip.
  • Çözünürlük kalitesinde iyileştirme yapılmış. 750 x 1334 çözünürlük kalitesi bulunuyor. Bu özellik uygulamalı olarak test ettiğimizde net bir şekilde farkediliyor. Yani görüntü kalitesinin başarılı olduğu söylenebilir.
Kamera

  • Arka kamera 8 MP ve görüntü kalitesi kullanışlı 
  • Ön kamera ise 1.2 MP olarak ayarlanmış.
İşletim Sistemi

  • IOS 8 işletim sistemi kullanılmış. kullanışlı bir sistem 
  • Alttan üste kaydırdığımızda bluetooth vs. ayarlar yapılıyor.
  • Üstten aşağı kaydırdığımızda ise bildirim merkezine ulaşıyoruz.
  • Home tuşuna çift tıklayarak arkaplandaki açık uygulamaları görebiliyoruz.
İşlemci

  • A8 çipset özelliğinde çift çekirdek.
  • ARM v8 tabanlı 1.4 GHZ  
  • 1 GB RAM 
  • Uygulamalarda işlem yapma sırasında donma / kasma olayı yaşanmıyor. Yeni işlemcinin eski sürümlerde kullanılan işlemcilerden daha verimli olduğu Apple tarafından da açıklanmıştı.



10 Aralık 2014 Çarşamba

SAMSUNG GALAXY S5


SAMSUNG S5 ÖZELLİKLERİ


     Samsung'un son sürümü s5'in içinde bulunan sensörlerin  ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını bir araya getirdik. 


Parmak İzi Sensörü : Ekran tuş kilidi parmak izi kullanılarak açılıyor. Telefona 3 tane parmak izi kaydedebiliyorsunuz ve telefonun tuş kilit ekranını sadece o parmak izleri ile açıp kapabiliyorsunuz.

Hareket Sensörü : Günlük hareketlerinizi kayıt altına alan bu sensör adımölçer tarzında bişey olarakta tanımlayabiliriz.

Kalp Atış Sensörü : Kalp atışlarınızı takip edebilmeniz için sadece s5 sürümlerde bulunan bir özellik. Arka kameranın altnda bulunan sensöre dokunarak kalp atışlarınızı görebilirsiniz.

Hall Sensörü : Katlanır kapağın durumuna göre yönlenir. kapak açılırsa ekran ışığı açılır kapak kapanırsa ışıkta kapanır. 

Barometre Sensörü : Hava basıncı ölçer.

Yakınlık Sensörü : Telefonla konuştuğunuz sırada ekran ışığı söner.

RGB Ortam Işığı Sensörü : Ortamın durumuna göre ekran ışığını otomatik olarak açar veya kısar.


İşletim Sistemi      : Android 4.4.2                          Dokunmatik : Var              Navigasyon : Var
İşletim Sistem tür : Android                                   3G - 4G         : Var              Yüz Tanıma :  Var
İşlemci                  : 2.5 GHZ                                  Wi-Fi             : Var              MP3, MP4  :  Var
Bellek                   : 16 GB Dahili Hafıza                 Bluetooth      : Var              Parmak İzi Okuma: Var
Kamera                : 16 MP Çözünürlük                   Led               :  Var             Çift Kamera : Var
                                                                                Yüz Tanıma  : Var              HD Video Kayıt : Var


8 Aralık 2014 Pazartesi

FOOTBALL MENAGER / FM

FOOTBALL MENAGER 15

     Futbol menajer (FM) oyun serisinin son oyunu FM 15 piyasaya çıktı. PC sistem gereksinimleri oyunu kaldırmayanlar hayal kırıklığı yaşıyor. 



     Eğer bilgisayarınız oyunu kaldırmıyor ve donma yaşanıyorsa yapmanız gereken tek şey daha iyi özellikleri olan bir bilgisayara geçmek olacaktır. Eğer geçme imkanınız yoksa malesef oyunu akıcı bi şekilde oynamanız çok zor. Sadece oyunun görüntü ayarlarından görüntü kalitesini düşürerek bir nebze donma olayına çözüm bulabilirsiniz. Bu ayarı yapmakla, donma olayı tamamen ortadan kalkmaz sadece daha az donma yaşayabilirsiniz.

NOT : Ekran kalitesini düşürmek işinize yarar donmayı engelleyebilirseniz, oyun oynarken diğer programlarınızı açık bırakmamalısınız. bir başka programın aynı anda çalışması da oyunu etkiler ve donmalar yine artmaya başlar.

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim sistemi : Windows wista, 7, 8 (64 Bit)
İşlemci             :  AMD Phenom 7950 ve İNTEL Q6600 Core 2
Ram                 :  4 GB
Ekran Kartı     : NVİDİA GTX 460 ATI RODEON HD 6870 
Boş Alan          : 13 GB








7 Aralık 2014 Pazar

STRATEJİ OYUNLARI


EN İYİ STRATEJİ / SAVAŞ OYUNLARI

   Oyun dünyasında en sevilen oyun türlerinden biri de strateji / savaş oyunlarıdır. Geçmişten bugüne en iyiler arasında olabilecek bazı strateji oyunlarını sizler için seçtik. Sizin de beğeninizi kazanabilecek oyunlar;


Total War Shogun 2 : Total War serisinin bir oyunu olmakla birlikte en çok gelişmişliğe sahip oyunudur. payasaya çıkış tarihi 2011 olan bu oyunda, tek kişi veya birden fazla kişi ile oynanabilir. Oyunun amacı ülkeyi ele geçirmektir.  



Total War Rome 2 : Total serisine ait oyunlardan bir diğeri olan Rome 2'de ise kendi ordularınızı kurup, gelişerek diğer ordulara saldırılıyoruz. Bu şekilde kendi topraklarınızın gelişmesini sağlıyoruz.




 Empire Total War : Oyun 1700'lü yıllarda geçmekte ve ordular kurarak savaşmayı hedeflemektedir. 2009 yılında piyasaya çıkmış olan Empire Total War'ın, strateji oyunları arasında sevenleri hayli fazladır. 





XCOM Enemy Within : 2013 yılında piyasaya çıkmış ve çok popüler olmuştur. Strateji oyunsevenleri tarafından çok beğenilmiştir. 






Civilization V:Brawe New World : M.Ö. 4000'li yıllardan başlayarak M.S. 2050'lere kadar geliyorsunuz. Kendi medeniyetinizi kurarak En yüksek puanı ve medeniyet olarak en iyi seviyeye gelmeye çalışıyorsunuz.



6 Aralık 2014 Cumartesi

EN İYİ KELİME OYUNLARI


ANDROİD KELİME OYUNLARI

   Android cep telefonlarından oynanabilen en iyi kelime bulma ve resim bulma oyunlarını bir araya getirdik.
Her telefonda bulunan milyonlarca insan tarafından oynanan oyunlar;



Resimli Kelime Bulmaca : Ekranda gözüken 4 resimden ortak bir kelime çıkarmanız isteniyor ve kelimeleri bildikçe yanlış yapana kadar devam ediyor.
Birçok insanın zevkle oynadığı bu resimli kelime bulmaca oyununu sizde deneyebilirsiniz.









 Tabu TR : Bu oyunda dikkat edilmesi gereken tek şey yasak kelime. Yasak kelimeyi söylemeden aranan kelimeyi bulmanız gerekiyor. arkadaşlarınızla birlikte oynayabilirsiniz. Veri deposundaki bütün kelimeleri oynamadan aynı kelimeyi tekrar görmezsiniz.





        
Sözcük Bulmaca : Resimdeki gibi sözcükleri bulmak için harflerin üzerinde parmaklarınızı hareket ettirerek kelimeleri bulmalısınız. En hızlı bulan, en çok puanı alır. Diğer oyuncuları geçmek için hızlı düşünmeniz gerekir.









Kelime Avı : Kelime avı oyununda verilen harfler üzerinde el hareketleri ile kelime bulmaya çalışıyorsunuz. En uzun kelimeyi bulan en çok puanı kapar.







ARABA OYUNLARI


EN İYİ  ARABA OYUNLARI

    Araba oyunlarını sevenler için en iyi araba oyunları nelerdir? Gerçekçiliğin ön planda olduğu trafikte veya yarış alanlarında oynanan, en güzel ve oynamaktan zevk alabileceğiniz oyunları listeledik. 

                                                       

SHİFT 2 Unleashed : Trafikte değil de yarış pistinde rakiplerimle yarışmak istiyorsanız Shift 2 sevilen bir oyundur.





NEED FOOR SPEED Most Wanted : NFS oyunlar araba oyunu tutkunları tarafından çok tanınan bir oyundur zaten. Ama Most Wanted ile oyunu sokokta trafiğin içinde yaşayabilirsiniz.





FORMULA 1 : Formula 1 bildiğiniz gibi her sene seriye yeni bir oyun ekliyor. bu oyunlardan en sevileni 2010 olarak gösteriliyor. Ama siz istediğinizi seçebilirsiniz.





BLUR :Bu oyunda daha geniş bir araba menüsüne sahip olabilirsiniz. Bununla beraber, renkli bir oyun olmasıyla da seviliyor.





RACE DRİVER GRID 2008 : Görsel açıdan gerçekçiliği ile araba yarışı oyunları arasında fark yaratan bir parkur oyunu.
DRİVER San Francisco 2011 : San Francisco sokaklarında görsel efektler ile oluşturduğu atmosfer, sizi içine çeken konulu oyun alanında önemli yere sahip bir oyun.


                                           

5 Aralık 2014 Cuma

ANDROİD OYUNLAR

EN İYİ ANDROİD OYUNLARI

    Telefondan oyun oynamayı sevenler için hazırladığımız en iyi oyunlari listeledik. Listeye girmeyi başaran bu oyunlar, oyun severler tarafından keyifle oynanan ve en çok tercih edilen oyunlardan 10 tanesini sizler için derledik.

  

CANDY CRUSH SAGA :  Facebook'ta en çok oynananlar arasında 1. sırada yer alan Candy Crush android telefonlardan oynanması mümkün, tabi ki ücretsiz!!





DİAMOND DASH :  En çok oynanan oyunlardan biride Diamond Dash, Candy Crush'a benzer bir oyun olan Diamond Dash'ta aynı renkleri bir araya getirerek patlamasını sağlamak.





BUCKETZ :   Havaya atılan eşyaları kovanın içine koyarak dengede tutmak oyunun ana teması. 




HAY DAY : Sevilen oyunlardan biri olan 'HAY DAY' oyununun da, kendinize ait tarlanızı ekip biçerek büyütüyosunuz ve büyüdükçe, level atladıkça yeni bölümler açılıyor o bölümdeki yeniliklerden faydalanabiliyorsunuz.




TEMPLE RUN : Canavarlar kovalıyor, siz kaçıyorsunuz. değişik versiyonları olan bu oyun da en sevilenler arasında yerini alıyor.



FRUİT NİNJA :  Ekranda gözüken meyveleri tek darbe ile kesmeye çalışıyorsunuz. kestiğiniz meyve kadar puan aldığınız eğlenceli bir oyun.




CLASH OF CLANS : Kendi köyümüzü kuruyoruz ve askerler eğitiyoruz. ardından da tabi ki diğer köylere saldırarak onların mallarını ellerinden almaya çalışyoruz. Güçlü olmanın çok önemli olduğu bir oyun, çünkü güçsüz olursan savaşı rakiplerin kazanabilir.

ANGRY BİRDS :  birçok telefonun olmazsa olmazı haline gelen Angry Birds'i siz de denemelisiniz.






REAL RACİNG 3 : Araba yarışı oyunları arasında önemli bir yeri olan bu oyun, araba yarışı tutkunları için gelişmişliği ile önemli bir yer oluşturuyor.



TOP ELEVEN :  Online oynanabilen bu futbol oyunu ile menajerlik kariyeri yapabilir, dünyada ki oyundaşları ile karşılaşmalar yapabilirler.

GTA 5



GTA 5 ÖZELLİKLERİ



    Serinin son oyunu olarak piyasaya sürülen GTA 5, playstation, Xbox ve Pclerde oynanabiliyor.
Oyun yine Los Angelas'ta geçiyor, ama daha büyük grafikler ve daha büyük harita ile karşımıza çıktı.

    Diğer oyunlara göre tabiki daha fazla özellik eklendi. Günlük yaşamda kullanılan alım satım işleri yapılabilecek yani bina vs. gibi şeyler alıp satılabiliniyor. En önemli özelliklerinden birisi de "çoklu oyuncu" özelliği... yani birçok insan aynı sanal ortamda birlikte oynayabiliyor.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

NOT: Aşağıda verilen sistem gereksinimleri minimum sistem gereksinimleridir.

  • EKRAN KARTI :      NDVIA 460 VE AMD 6800 (256'lık ekran kartı)
  • İŞLEMCİ :                İ3 ve üzeri 
  • RAM :                       4 GB
  • SES KART :             DirectX 9 
  • BOŞ ALAN :           35 GB

PES 15


PES 15 HAKKINDA HERŞEY


     Konami firmasının hazırladığı PES serisinin son oyunu PES 15 piyasaya çıktı.Oyuna birçok yeni özellik, takım, kupa eklendi. Biliyoruz ki FIFA serisinin potansiyel oluşturan ve insanları kendine çekmeyi başaran en önemli özelliği kariyer mod özelliğiydi. PES'te artık bunu göz ardı edemezken, piyasaya sürdüğü oyuna kariyer modu da ekledi. 
 
Kariyer mod özelliği eski serilerde de vardı ancak, menajerlik bazında değil sadece futbolcu kariyeri yapılabiliyordu. Bir futbolcu oluşturarak kariyer yapmasını sağlıyorduk. Menajerlik özelliği önceki oyunlarda yoktu. Yeni oyunla artık klüp takımı çalıştırabilecek, başa tkımlardan futbolcular transfer edebileceğiz.  

  OYUNDA BULUNACAK DİĞER ÖZELLİKLER

   Oyunda olacak diğer özelliklere de şöyle bir göz atacak olursak birçok yeni özellikle karşılaşacağız. Bunlardan en önemlilerini alarak şöyle bir sıralama yaptık;

  • Türkiye ligi oyunda bulunmayacak ama büyük takımlarımız yer alacak.
  • İtalya, İspanya, İngiltere ve Fransa liglerinin yanında 2. ligleri de oyuna dahil edildi. Almanya liginin 2. ligi bulunmuyor.
  • Bazı futbolculara özel pankartlar açılacak.
  • Birçok yeni stat oyuna dahil edildi.
  • Avrupa ve Latin Amerika'da birçok teknik direktörün lisansı alındı. sahaya gerçek özellikleri yansıtılacak.
  • Stadın koltuk rengi, yan çizgi rengi, kale ağları ve çimleri istediğimiz gibi değiştirebileceğiz.

FİFA 15


FİFA 15 PİYASAYA ÇIKTI




     Son yıllarda rakibi PES oyunlarının önüne geçmeyi başaran  FIFA, serisinin son oyunu olan FIFA 15 piyasaya sürüldü. Oyuna eklenen birçok yeni özellik ile yine adından söz ettireceğe benziyor.  

    Ülkemiz açısından bakıldığında oyuna eklenen en önemli özellik Spor Toto Süper Lig'in de bu oyuna dahil edilmesi oldu. Son 4 oyunda yer almayan Türk                                                                                     ligi bu oyunda yerini aldı.

OYUNA EKLENEN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLER

  Oyuncuarın bir bot olmaktan çıkarak insani tepkiler vermesi. kartlara, rakibe, yenilgilere vs. gibi olaylara tepkiler daha gerçekçi ve insani olacak.

  Stat atmosferi... Takımın atacağı gollere duruma göre golün önemine göre tepkiler farklı olacak ve tabi ki bu oyunu daha gerçekçi bi hale getirecek.

  Ve oyunun müdavimleri için çok önemli olan kaleciler.. Yedikleri aynı tip ve basit gollere önlem olarak kalecilerin gücü artrılmış. Yeni oyunda kaleci sorunu olabilecek en iyi seviye olmasa da, eski oyunlara göre çok daha gerçekçi görünüyor.

   Formalara yağmurlu çamurlu durumlarda kirlenebilme ve rakiple girilen ikili mücadelelerde çekilme özellikleri eklenmiş. 

Kariyer mod yeni oyunda da tabiki yerini alacak. menager veya futbolcu olarak kariyer yapabileceğiz. 

PC İÇİN MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

  • İŞLEMCİ:                        İntel i5 2.4 Ghz 
  • RAM:                               4 GB
  • ÖZEL DEP. ALANI:        13 GB 
  • EKRAN KARTI:              ATI HD 5770 NVDİA GTX 650



1 Aralık 2014 Pazartesi

XP SİSTEM GERİ YÜKLEME


    SİSTEM GERİ YÜKLEME NEDİR?

     Bilgisayarınız da sorunlarla karşılaştığınızda içindeki verilerinizin kaybolmaması için veya herhangi bir nedenden dolayı format attırmak istemiyorsanız, Sistem Geri Yükleme yaparak bilgisayarınızı sorunsuz çalıştığı bi zamana götürerek sorundan kurtulabilirsiniz. aynı zamanda eskiye dönük birçok verinizi de korumuş olursunuz. 

    NOT: Sistem geri yüklenmesi halinde, "geri aldığınız zaman ile yüklemeye başladığınız zaman arasındaki verileriniz silinir."

   Aşağıdaki yolu takip ederek sisteminizi kolaylıkla geri alabilirsiniz. 

1.Adım:) Başlat-programlar-donatılar-sistem araçları-sistem geri yükleme sekmelerine sırasıyla tıklıyoruz.
 2.Adım:) Gelen sayfadan, resimdeki gibi bilgisayarımı önceki bir zamana yükle sekmesini işaretleyerek İleri butonuna tıklıyoruz.

3.Adım:) Geri yükleyeceğimiz tarihi seçerek ileri sekmesine tıklayarak yüklemeyi tamamlayın.