12 Aralık 2014 Cuma

GOOGLE ADWORDS

GOOGLE ADWORDS NEDİR?

      Google Adwors, sitenizin reklamını yapmanız için kullanılır. Örneğin bir ayakkabı satıcısısınız ve sitenizin reklama ihtiyacı olduğunu düşünüyorsunuz. yapmanız gereken Google Adwors  sayfasına girmek ve üye olmak. Sonrasında Google'da yappılan aramaların istatistiklerini görebiliyorsunuz. Bu istatistikleri göz önünde bulundurarak kendinize bir anahtar kelime belirliyorsunuz. 

      Belirlediğiniz anahtar kelime Google aramalarında her tıklandığında sizin siteniz üst sıralarda yer alıyor ve müşterilerinizin size daha kolay ulaşmaları sağlanıyor. Tabi ki bu işlem için Adwords'e bir ücret ödüyorsunuz.


                                                   KEYWORD PLANNER NEDİR?

    Keyword planner yani anahtar kelime planlayıcı, Google'da yapılan aramaların istatistiğini tutan ve bunu paylaşan bir hizmettir. Adwords'e bir üyelik açarak, sitenizde veya bloğunuzda yayınlamak istediğiniz şeyler için en uygun anahtar kelimeye ulaşabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir

   Resimli olarak anlatımına bakarsanız, anahar kelime aramasının nasıl yapılacağını görebilirsiniz.

Ne yapmak istersiniz bölümünden, Yeni anahtar kelime ve reklam grubu fikirleri arayın bölümünü tıklıyoruz.


      Karşımıza gelen aşağıdaki gibi olan bölümden, arama ekranına istediğiniz kelimeyi yazın ve en allta bulunan fikir al butonuna tıklayın.

    Ekrana aşağıdaki gibi kelimelerin veya kelime öbeklerinin aylık aranma sayıları gelecek. Bu bilgilere göz atarak istediğiniz anahtar kelimeleri bulmanız mümkün. Önerilen teklif olarak verilen miktarın, reklam vermeyecekseniz sizinle bi alakası yok. Reklam veecek olan kişiler için bir bölümdür.



ADSENSE VE ADWORDS ARASINDAKİ FARK?

 Her ikisi de Google'nin reklam bölümleridir. Kısaca özetlersek;
  • Adwords reklam vermek isteyenler içindir. Sitesinin reklamını yapmak isteyenler Adwords ile çalışır
  • Adsense ise reklam alan site sahipleri içindir. Web sitenizde veya bloğunuzda reklam yayınlama isteyenler Adsense'ye başvurur.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder